Pohjanmaan joukkuemestaruus 2018

Aika: 22.12.2018 klo 10:00
Paikka: Parkanon Urheilutalo

KISAN SÄÄNNÖT JA PELIJÄRJESTELMÄ

1. Kilpailuun saa osallistua Pohjanmaan Sulkapalloilijoiden jäsenseurat yksittäin sekä niiden yhdistelmät. Pelaajan on oltava edustamansa sulkapalloseuran jäsen.

2. Pelit pelataan SSuL:n virallisten peli- ja kilpailusääntöjen mukaisesti.

3. Joukkuemestaruus ratkotaan joukkuemäärästä riippuen joko kahtena kolmen (3) joukkueen poolina tai yhtenä neljän (4) joukkueen poolina. Kisaan otetaan mukaan joko neljä (4) tai kuusi (6) joukkuetta

4. Mikäli joukkueita ilmoittautuu viisi (5), niin kisaan otetaan mukaan vain neljä parasta joukkuetta kahden parhaan pelaajan yhteenlasketun kaksinpelitaidon (PohSun ranking) mukaisessa paremmuusjärjestyksessä. Samaa sääntöä käytetään myös jos kisaan ilmoittautuu yli kuusi (6) joukkuetta. Järjestävällä seuralla on aina osallistumisoikeus.

5. Kahden poolin tapauksessa poolien kaksi parasta joukkuetta jatkoon ja jatkopelit pelataan cup-muotoisena. Yhden poolin tapauksessa mestaruus ratkotaan ilman jatkopelejä. Molemmissa tapauksissa kilpailu on yksipäiväinen.

6. Joukkue koostuu 4-6 pelaajasta. Kunkin joukkueen on ilmoitettava joukkueeseen kuuluvien pelaajien nimet ennen kilpailuohjelman laatimista.

7. Pelit pelataan paremmuusjärjestyksessä (PohSun ranking) siten, että ensimmäisessä kaksinpelissä kohtaavat kummankin joukkueen parhaat kaksinpelaajat, toisessa toiseksi parhaat. Sama sääntö koskee nelinpelejä. Nelinpeliparin ranking on pelaajien yhteenlaskettu nelinpelin rankingpisteiden summa.

8. Yhteen kahden joukkueen väliseen otteluun kuuluu kaksi kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä. Ensin pelataan kaksinpelit ja sitten nelinpelit, elleivät joukkueet toisin sovi. Sama pelaaja saa pelata yhdessä ottelussa korkeintaan kaksi peliä, yhden kaksinpelin ja yhden nelinpelin.

9. Jokaisesta ottelun sisäisistä voitetusta pelistä joukkue saa yhden pisteen ja hävitystä 0 pistettä. Voitetusta ottelusta joukkue saa 3 pistettä ja häviöstä 1 pisteen.

Mikäli ottelu menee tasan 2-2, ratkaistaan voitto 3. kaksinpelillä (pelaajat oltava eri kuin 1. & 2. kaksinpeleissä pelanneet)

10. Joukkueiden paremmuuden ratkaisevat kaikkien otteluiden:
- 1. kerättyjen pisteiden määrä
- 2. voitettujen ja hävittyjen erien erotus
- 3. voitettujen ja hävittyjen eräpisteiden erotus
- 4. arpa kuitenkin siten, että kahden joukkueen välinen paremmuus ratkaistaan aina ensisijaisesti keskinäisen ottelun perusteella. (ks. esimerkki alhaalla)

11. Ottelut tuomitsevat pelaajat itse sulkapallosääntöjen ja hyvän pelitavan mukaisesti. Kilpailujen johtaja ratkaisee muut kiistakysymykset, joihin ei näissä säännöissä löydy vastausta.
Esimerkki tasaisen lohkon paremmuusjärjestyksestä:
- 1. A otteluita 3kpl, pisteet 33-9, erät 18-1, eräpist. 279-62
- 2. B otteluita 3kpl, pisteet 21-21, erät 11-10, eräpist. 210-239
- 3. C otteluita 3kpl, pisteet 21-21, erät 11-10, eräpist. 223-209
- 4. D otteluita 3kpl, pisteet 21-21, erät 5-15, eräpist. 120-350

Vertailu menee näin: 1. vertaillaan pisteitä: A on 1.; B, C ja D tasavahvat 2. vertaillaan eriä: D on 4.; B ja C tasavahvat 3. nyt on ratkaistavana enää kahden joukkueen välinen paremmuus: B on parempi, koska keskinäinen ottelu B-C päättyi B:n voittoon pistein 9-5. Tilastonikkareille tiedoksi: em. lohkon numerotiedot on vedetty hatusta (pelaamalla ei tuollaisia eräsuhteita saisi aikaiseksi) - taulukon tarkoitus on vain demonstroida vertailua!